Prší prší jen se leje, pojištěný ten se směje

Vzhledem k současné meteorologické situaci v Moravskoslezském kraji se zvýšil počet hlášených škodných událostí. Při vydatných deštích se nejedná pouze o záplavy a povodně, také spodní vody jsou často na vině zatopených sklepů a pokud vlastníte čerpadlo, víte přesně o čem je řeč. Ale nejenom déšť je však na vině v případě hlášení škodných událostí v průběhu celého roku, často také dochází k atmosférickému přepětí způsobené úderem blesku, což může poškodit vaše elektrospotřebiče v domácnosti.

Vydáno: 28. 5. 2021

Proto si raději ještě dnes zkontrolujte, zda je Vaše pojistná smlouva aktuální. Stejně tak jako povinné ručení je i pojištění majetku zahrnující pojištění nemovitosti, domácnosti a odpovědnosti potřebné pravidelně aktualizovat. Pamatujte na to, že hodnota nemovitostí v čase roste, zejména dnes to platí dvojnásobně, neboť na realitním trhu nastává doslova boom. Vhodná aktualizace pojištění vám pomůže vyhnout se situaci, kdy se stane škodná událost, vy budete po pojišťovně vyžadovat plnění a ono pojistné riziko nemusí být pojištěno nebo výrazně podhodnoceno. Pojišťovna tak může uplatnit podpojištění a vyplatit tak mnohonásobně nižší částku, než je uvedena v pojistné smlouvě.

A speciálně vy, kteří máte historickou pojistku z roku 1993 v Kčs – ano i takovou už jsem na stole měla, vězte, že není aktuální. Neznamená to hned, že za nové pojištění budete platit dvojnásobek. I staré pojistné smlouvy jsou aktualizované, často však pouze v ceně, kterou zaplatíte. Proč tedy nemít za stejnou cenu adekvátní krytí, které odpovídá ceně nemovitosti? Dneska už nemusíte běhat po pojišťovnách a srovnávat si pojištění sami. Jsme tady od toho, abychom Vám s tím pomohli. Najdete nás na pobočce v Bystřici a rády se s vámi na vaše smlouvy podíváme.

 

Verča a Terka z Partners marketu v Bystřici