Refixace a refinancování hypotéky

To je otázka hodna křišťálové koule a … kalkulačky!

Vydáno: 26. 5. 2021

Hypoteční boom, zvyšující se ceny nemovitostí, inflace, zvyšování sazeb a dlouhá čekací doba na schválení hypotéky! Čert aby se v tom vyznal. 

Pokud uvažujete o refixaci, anebo refinancování stávající hypotéky úroková sazba není ten jediný ukazatel, kterého se budete držet. Do hry vstupují další faktory jako aktuální nastavení hypotečního úvěru, výše vlastních rezerv, možnost částečného anebo předčasného splacení hypotéky, poplatky spjaté s refinancováním i vhodně nastavené životní pojištění a pojištění nemovitosti. Pokud někde ušetříte, patrně si zase jinde přeplatíte a všechny tyto skryté poplatky je třeba vzít v úvahu. Je potřeba pohlížet na své závazky komplexně a nesoustředit se pouze na pěknou úrokovou sazbu. Ať už se rozhodnete kontaktovat svého bankéře, anebo se poradit s námi, nebojte se vyžádat si veškeré informace, které vám při rozhodování pomohou. 

S jakoukoliv otázkou se také můžete obrátit na nás a domluvit si nezávaznou informativní schůzku, kde se dozvíte všechny důležité informace.

Těšíme se na Vás!

Verča a Terka